Leukste podcasts over lopen

De leukste podcasts over wandelen en hardlopen

Tijdens het lopen (zowel bij hardlopen als wandelen) zet ik regelmatig een podcast of luisterboek op. Niet altijd, want soms is het heerlijk om de geluiden van de natuur op je te laten inwerken. Maar zeker bij langere afstanden in je eentje, is wat afleiding soms fijn. Ik heb een aantal Nederlandstalige podcasts over wandelen en hardlopen geselecteerd.

3 podcasts over wandelen

1. Camino (Johanna Kroon)

De eerste podcast is ‘Camino’. Mensen die vertellen over hun wandeltocht, lang en ver, vaak in het buitenland. De echte camino naar Santiago is populair, maar ook andere pelgrimslopers (en een sporadische fietser) worden geïnterviewd door Johanna Kroon. Complimenten voor haar selectie van gasten met mooie verhalen. En het rustig laten uitpraten van haar gasten, een verademing.

CaminoNL – Pelgrimsverhalen

2. Avontuurlijke vrouwen (Antonette Spaan)

De tweede podcasttip is ‘Avontuurlijke Vrouwen’. Deze wordt gerund door Antonette Spaan van We12Travel. Zij is wereldreiziger, travelblogger en gaat regelmatig alleen op avontuur. Ze interviewt andere avontuurlijke vrouwen met een mooi verhaal.

Podcast voor avontuurlijke vrouwen

Momenteel uploadt ze regelmatig live haar eigen ervaringen op de Te Araroa trail in Nieuw-Zeeland. Om bij weg te dromen (en nog eens goed na te denken of je zelf ooit zo’n avontuur aandurft)

3. Menno en Erwin wandelen in de natuur

Dan nog een tip voor de Nederlandse wandelaars die meer over de Nederlandse natuur willen leren: ‘Menno en Erwin wandelen in de natuur’. 

Menno en Erwin wandelen in de natuur

Erwin is bioloog, Menno podcastmaker. Ze praten je bij over fenomenen in de natuur, zoals paddestoelen, zomer- en wintertijd en licht en donker (en de invloed daarvan op de mens). Prettig om naar te luisteren, met een wetenschappelijke insteek. In de eerste serie vertellen ze alles over relatief onbekende natuurgebieden in Groningen. Zelf heb ik deze provincie op het Langste Natuurpad ook met een hele andere blik leren kennen. Het Groningse land is een ontdekking waard. Deze podcast leert je de gebieden kennen zonder de reistijd:)

Podcasts over hardlopen

Looppraat

Anton Jan Thijssen en Tim Baks runden samen ‘Looppraat‘, waarin ze gasten interviewen die (voornamelijk) lange afstanden lopen. Sinds deze maand is de co-presentatie in handen van José Vicente.

Looppraat podcast

Ik hoorde in de laatste aflevering dat zij voor 2023 hetzelfde mooie doel als ik hebben: de Lavaredo Ultra Trail in juni. Ze houden van mooie verhalen delen over hardlopen en trailrunning, met af en toe een gekke uitdaging. Met vaste rubrieken zoals de ‘Loop je niet kapot-cast tip’. Wil je meer inspiratie over hardlopen: Luister Looppraat.

Hardlooppodcast De pacer

In ‘De pacer’ bespreken hardloopliefhebbers (en zelf fanatieke lopers) Pim Bijl en Eric Brommert de bijzondere wereld van het hardlopen. Hun gezellige gekeuvel doet anders vermoeden, maar het gaat vaak over serieuze voorbereidingen voor pittige afstanden. Interviews met toplopers zoals Abdi Nageeye komen ook voorbij. En alleen al om Pim’s uitspraak met Rotterdamse tongval, vooral als het over de marathon gaat, is de moeite waard. 

De pacer podcast

Heb jij nog tips voor leuke podcasts over buitenavonturen? Laat het me weten! 

1 gedachte over “De leukste podcasts over wandelen en hardlopen”

  1. hallo Lydia,

    bedankt voor het noemen van onze podcast en fijn dat je er plezier aan beleeft. we hopen weer mooie en interessante maar ook grappige gesprekken te kunnen leveren.
    looppraat groet,

    José Vicente

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.