Sinterklaascadeaus voor hardlopers

De leukste Sinterklaascadeaus voor hardlopers

Sinterklaas is weer in het land! En de hulpsinterklazen zijn al druk met inkopen. Hier geef ik je wat cadeautips voor mensen die hardlopen.

Hardlopen in de winter

De dagen zijn kort en veel trainingen doe je nu in het donker. Met een beetje miezerig weer erbij, ben je als loper slecht zichtbaar. Zorg voor goede verlichting als je de weg opgaat!

Verlichting: run light

Mijn nummer 1 favoriete hardloopaccesoire in de winter is de run light. Met deze lamp kunnen mensen je bijna niet over het hoofd zien. Het fijne is dat je zelf ook een goed verlicht pad voor je ziet, handig om kuilen en plassen te ontwijken. Ik heb deze van Decathlon, maar van andere merken heb je deze en deze.

Handschoenen/hoofdband

Wat ook een fijn cadeau is voor hardlopers: handschoenen of een hoofdband/muts. Met hardlopen word je snel warm en je gaat zweten, ook in de winterkou. Het is dus fijn als je aparte handschoenen en een hoofdband of muts hebt die sneller vocht afvoeren en die wat dunner zijn. Als het waait en regent is het lekker om je oren en handen warm te houden tijdens het lopen. Fijne accesoires zijn bijvoorbeeld deze handschoenen voor hardlopen (weer van Decathlon, ze hebben fijn spul voor een goede prijs), en de hoofdband is van Heidi Liebt, vrolijk en kleurrijk 🙂 De binnenste laag is van merinowol. Dit is een warme stof die nauwelijks geurtjes veroorzaakt en snel vocht afvoert. Ideaal voor sporters dus.

Boeken over hardlopen

De meeste hardlopers praten graag over hardlopen. En als je ook van lezen houdt, hou je vaak ook van lezen over hardlopen. Ik zet mijn favoriete boeken over hardlopen op een rij. Ik heb tientallen boeken over hardlopen gelezen, dit zijn mijn favorieten van dit jaar.

Haruki Murakami is een Japanse schrijver van magisch-realistische romans die zelf ook hardloopt. En daar maar eens besloot een boek over te schrijven. Hij gunt je als lezer met dit boek een inkijkje in de invloed die de sport heeft gehad op zijn leven – en op zijn werk.

Het verhaal over Abdi Nageeye, de beste marathonloper van Nederland. Andre van Kats volgde de marathonloper een jaar lang. Lees hoe Abdi op jonge leeftijd terechtkwam in Den Helder, een wonderlijke en bij vlagen levensgevaarlijke reis volgde die hem in Syrië, Somalië en Ethiopië bracht, voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland en de liefde voor het hardlopen ontdekte. 

Episch verhaal over de recordpoging van ultraloper Scott Jurek om het snelheidsrecord op de Appalachian Trail te verbeteren. Het is het verhaal van een reis van 3522 kilometer, het rennen van 80 kilometer per dag, zes weken lang. Een verhaal van afmattend terrein, afschrikwekkend weer en onoverkomelijke blessures. Met de steun van zijn vrouw Jenny, vrienden en behulpzame vreemden rende, liep en struikelde Jurek noordwaarts. Naar het noorden is een adembenemend verhaal over doorzettingsvermogen en persoonlijke groei.

Verlanglijst voor de winter

Verder is het fijn als we deze winter droog winterweer krijgen, met niet teveel wind. Zodat we lekker kunnen door trainen tijdens de donkere wintermaanden. En snel ons hardlooplijstje voor 2023 kunnen maken. Welke wedstrijden staan er bij jou op de planning in het nieuwe jaar?

Deze pagina bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een klein percentage krijg als jij iets aanschaft. Geen zorgen, jij betaalt geen cent meer!

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.