Klompenpad Soest

Klompenpad Soest: Derde Erfpad

Wij liepen het mooie Klompenpad in Soest. Een route van 9 kilometer door het boerenland, een bos, park en zelfs een stukje duinen!

Update: Deze route is gesloten. Er komt wellicht een alternatieve route. Zodra we hier meer over weten, zullen we dat hier updaten.

Het Klompenpad in Nijkerk smaakte naar meer. En eindelijk was het zover. Deze keer liep ik het Klompenpad in Soest: Derde Erfpad. Op de kaart leek het een eentonige wandeling. Je loopt als het ware een rechthoek, maar wat bleek: het was juist een hele leuke, afwisselende route.

Startpunt en parkeren

Wij begonnen bij het officiële startpunt: het Fletcher Hotel in Soest. Daar kun je gratis parkeren. Het beginpunt vind ik vaak even zoeken. Maar je moet richting de weg lopen, een klein stukje naar links en dan oversteken.

De route

De route is heel goed aangegeven. We hebben geen enkele keer ons mobieltje erbij hoeven pakken. Er was wel één stukje waar we even twijfelden waar we moesten lopen. Het was op het laatste deel, bij de Bosvijver. Je loopt een stukje om de vijver heen en dan zie je vanzelf weer bordjes.

Wat ik al schreef was de route heel afwisselend. Je begint in een stukje bos, dan door een boerderijlandschap. Ook wandel je een stukje door de duinen.

Klompenpad Soest, Derde Erf

Na ongeveer 6 kilometer stonden we ineens op een boerderij (Het Derde Erf), met een winkeltje dat toevallig net open was. En dat gebeurt niet zo vaak, dus we hadden mazzel. Daar hebben we even een ijsje gegeten voor we het laatste stukje van de wandeling liepen.

Na de boerderij ga je weer een stuk bos in. Voor m’n gevoel hoefden we alleen nog maar een stukje rechtdoor om weer bij de parkeerplaats uit te komen. Maar m’n oriëntatiegevoel klopte voor geen meter 🙂 Niet erg, want het was een mooie bos met naaldbomen. Dat ruikt altijd zo lekker.

Ineens stonden we bij een prachtig meer. De Bosvijver. Een fijne plek om even te rusten op een van de bankjes die daar staan.

Klompenpad Soest, de Bosvijver
De Bosvijver

Kortom: echt een aanrader deze route!

Lees meer over de route op deze website of download de Klompenpaden app.

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.