Natuurpark Lelystad bezoeken

Wandelen in Natuurpark Lelystad

Ik besloot Natuurpark Lelystad te bezoeken. Een mooi natuurpark waar je heerlijk wandelen en fietsen. Ben je benieuwd hoe het eruit ziet? Ik nam een kort filmpje voor je op.

Niet te verwarren met Oostvaardersplassen

Aangezien ik in Almere woon, vond ik het een goed idee om eens Natuurpark Lelystad te bezoeken. Het ligt zo dichtbij! Ik had er eerlijk gezegd nog niet over gehoord, maar ik zag dat een kennis er was via Instagram Stories. Na een kort bezoekje op de website zag ik dat het een mooi gebied moest zijn.

Ik ging er eigenlijk vanuit dat het aan de rand van Oostvaardersplassen lag, waar ik ooit geweest ben, maar ik verwarde het met Buitencentrum Oostvaardersplassen. Het ligt redelijk dichtbij elkaar maar het is volgens mij wel een heel ander natuurgebied en sfeer. Daar ga ik ook nog eens naartoe, dan laat ik je weten wat het verschil precies is 🙂

Mooi, groot park met uitzicht op het water

Ietwat onvoorbereid en impulsief ging ik op pad. Ik laat me het liefst verrassen. Eenmaal daar besefte ik me dat het vooral om dieren gaat. En ik had me voorgenomen geen dierentuinen meer te bezoeken, want daar ben ik een beetje op tegen. Dus dat was even slikken. Wel moet ik erbij zeggen dat de dieren hier ontzettend veel ruimte hebben. Zoveel ruimte, dat ik veel dieren niet eens gezien heb.

Het park is erg mooi en ruim opgezet. Er zijn een aantal paden langs hele mooie rijen bomen. Fotogenieke laantjes waren het.

De paden in het park zijn grotendeels verhard. Je kan een bezoek aan het park ook goed combineren met een fietstocht in de omgeving.

Je betaalt geen entreeprijs, alleen € 3,- voor het parkeren.

Natuurpark Lelystad in anderhalve minuut

Wil je een beetje een indruk krijgen hoe het park eruit ziet, bekijk dan de video.

Als je van ruige natuur houd en smalle paadjes door het bos, dan is dit park niet iets voor jou. Maar ik vond het een mooi park, met name door de bomen en het wijdse uitzicht op het water. Misschien leuk om te combineren met een wandeling in Oostvaardersplassen, je bent er dan toch om de hoek!

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.