3 redenen waarom ik een ebike nam

De 3 redenen waarom ik een ebike heb genomen

Ik besloot dat ik een ebike wou hebben. Dat is puur gekomen omdat ik zoveel wandel. Daarvoor vond ik het overbodige luxe en ik vond mezelf fit genoeg voor de fiets. Totdat ik ineens wat andere voordelen zag, die ik in deze blog met je ga delen!

Duurzaamheid

De voornaamste reden was dat ik me slecht voelde dat ik zo vaak de auto pakte om in mijn eigen woonplaats te gaan wandelen.

Ik was na het vele wandelen uitgekeken op het park achter bij mij. Ook had ik minder zin om daar te lopen sinds een hond mij een keer boos besprong. Het is er een losloopgebied, dus heel ontspannen liep ik er niet. Het enthousiasme om te wandelen zakte weg.

Met de fiets naar een mooi gebied wat verder weg, deed ik weleens, maar dat vond ik wel een extra drempel. Fietsen vind ik best vermoeiend eerlijk gezegd en soms vind ik het te koud (of te warm 🙂 )om te fietsen, terwijl ik wandelen dan heerlijk vind. Ook heb ik niet altijd tijd om een uur heen en weer te fietsen om vervolgens nog een uur te wandelen.

Dus pakte ik de auto. Want ik wilde wel graag blijven wandelen, nieuwe natuurgebieden ontdekken of naar een van m’n favoriete plekjes te gaan. Toch voelde ik me er elke keer slecht over. En daarbij vind ik het als ik wandel soms best storend als ik nog steeds auto’s hoor rijden, maar ik was daar zelf ook onderdeel van.

De ebike bleek een briljante oplossing! Het is duurzaam en zo kan ik zonder schuldgevoel lekker vaak op pad als ik relatief dichtbij huis blijf.

Sneller en verder

Met de ebike kan ik lekker snel bij een mooi natuurgebied komen waar ik echt kan genieten van de natuur, buiten de bebouwde kom. Ik kom er sneller dan met de fiets en soms net zo snel als met de auto.

Vanmiddag haalde ik m’n fiets op en ik ging ’s avonds gelijk een stuk fietsen. Het is ongelooflijk hoeveel stukken natuurgebied je in ruim een uur langs gaat, die je normaal één voor één bezoekt voor een wandeling. En natuurlijk, er doorheen sjezen is niet hetzelfde als wandelen. Ik geniet veel minder van details in de natuur, maar lekker is het wel.

Ook kan ik nu wat natuurgebieden buiten Almere bezoeken zonder de auto te pakken. En hoewel ik dan misschien een paar uur zoet ben met fietsen alleen al, kan ik er wel een mooi dagje van maken. Ergens heen fietsen, lekker wandelen en weer terug. Het lijkt me een heerlijk vooruitzicht!

Nieuwe plekjes ontdekken

Een ander fijn voordeel – wat je op zich met de fiets ook hebt – is dat je sneller, nieuwe plekken kan ontdekken. Ik merkte het toen ik de fietsroute van 40 kilometer door Almere deed. Normaalgesproken zou ik naar een natuurgebied gaan, daar een rondje wandelen en weer terug. Soms zag ik onderweg wel een leuk paadje, maar om daar nou voor te stoppen en te gaan parkeren. Dat doe je niet zo snel.

Met de fiets kan ik een stuk makkelijker ergens een wandelingetje maken, als ik een leuk pad tegenkom. Of als het gekozen gebied wat saai blijkt, maakte ik de wandeling voorheen maar gewoon af. Nu kan ik makkelijker besluiten om even een stukje door te fietsen naar een andere plek.

Kortom, de ebike is voor mij een hele fijne aanvulling voor mijn wandelavonturen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.