Minder wandelen tijdens donkere dagen

Donkere dagen, minder wandelen

Ik was zo lekker op dreef, maar met de donkere en kortere dagen merk ik dat ik minder wandel. Jammer, maar het is wat het is.

Lastig plannen én oververmoeid

Het enthousiasme wat ik in september had om dagelijks te wandelen, werd naarmate het donkerder minder. Tenminste, ik had wel zin om te wandelen, maar qua planning werd het lastig. Het werd steeds donkerder en heb dus minder tijd om te gaan. Toen wandelde ik een tijdje 4 à 5x per week. Waarvan gemiddeld de helft ochtendwandelingen waren.

De laatste weken loop ik nog minder. Soms gewoon een hele week niet. Dit heeft niet alleen met de donkere dagen te maken. Ik ben nog niet van m’n vermoeidheid af. Soms is de vermoeidheid zo sterk, dat ik amper ergens energie voor heb en alleen maar op de bank wil zitten. Ook al weet ik dat wandelen me goed zal doen, ik kan me er niet toe zetten.

Plots een paar dagen of zelfs een week niet wandelen voelt enerzijds niet goed. Ik was zo lekker op dreef namelijk. Aan de andere kant: dit is wat het is. Ik ben gaan wandelen om me beter te gaan voelen. Er zijn tijden dat ik ontzettend gestresst ben. En het kan niet de bedoeling zijn dat ik ook nog ga stressen om het feit dat ik niet of te weinig wandel.

Voor de mensen die me niet kennen, lijkt het misschien wat overdreven dat ik hier een hele blog aan wijd. Maar ik doe verder helemaal niets aan beweging. Ik wandel liever, dan dat ik naar de sportschool ga. In deze blog lees je waarom.

Je kunt de wind niet sturen, maar wel de zeilen bijzetten.

De tijd van het jaar

Als er iets is wat ik de laatste jaren geleerd heb, is het wel om mee te bewegen. “Je kunt de wind niet sturen, maar wel de zeilen bijzetten.” is een quote die ik ooit hoorde en waar ik nog regelmatig aan denk. Het is nou eenmaal lastiger nu het donker is en ik ben nou eenmaal niet helemaal topfit. Een kwestie van accepteren. Het komt wel weer in het nieuwe jaar.

Misschien een blogpauze

Ik schrijf meestal op impuls, dus misschien schrijf ik de komende weken nog wat blogs. Maar misschien ook niet. Als ik geen inspiratie heb omdat ik weinig de natuur in ga, ga ik niet bloggen. En ik heb voor het eerst sinds jaren twee weken vakantie met de feestdagen. Normaal is dat hooguit een week en meestal werk ik dan ook nog tussendoor. Nu is het tijd om echt te ontspannen en bij te tanken, zodat ik 2021 energiek weer in kan (hopelijk).

Eind van de maand ga ik nog wel een online workshop volgen. Dan maak ik een droogbloemkrans. Als ik niet naar buiten kan, haal ik de natuur wel naar binnen dacht ik zo. En: het is ook ontspannend. Dus hier schrijf ik in ieder geval een blog over. Deze verschijnt waarschijnlijk aan het begin van het nieuwe jaar. En het resultaat deel ik op Instagram. Ik heb trouwens twee linkerhanden, dus of het echt iets is om trots op te zijn moeten we nog maar zien 😆

Foto: Dave Spiess via Unsplash

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.