Doodmoe en toch dagelijks kunnen wandelen

Doodmoe en toch dagelijks kunnen wandelen

De eerste keer dat ik merkte dat de natuur me goed deed was tijdens een weekje Oostenrijk. Ik was doodmoe, maar kon toch dagelijks wandelen.

Het was zo’n 3 jaar geleden dat ik met een vriendin en haar ouders een paar dagen mee mocht naar Oostenrijk. Het was mei en hoewel het me wel leuk leek, een beetje wandelen en fietsen, had ik er niet al te hoge verwachtingen van. Ik ken Oostenrijk vooral van wintersport uit m’n jeugd en het leek me een beetje saai zonder sneeuw. Maar ik was hard toe aan vakantie en het is sowieso fijn om er lekker even uit zijn met elkaar.

Thuis was ik sloom, hier was ik elke dag actief

Tot mijn grote verbazing genoot ik die vakantie met volle teugen en was ontzettend vrolijk en blij. Thuis was ik altijd moe en sloom, maar hier gingen we elke dag even op pad om te wandelen of te fietsen op ebikes. En hoewel we geen topsport verrichten, vond ik het toch wel heel wat dat ik het allemaal kon zonder conditie.

Wandelen in Oostenrijk

Actief en buiten zijn vasthouden

Bij terugkomst besloot ik vaker de natuur in te gaan. Ik deed een wildplukwandeling en ging regelmatig een rondje lopen in de natuur. Heerlijk. Maar toen werd het weer druk op het werk. Of voelde ik me een tijdje niet goed. Of zat het weer niet mee.

Ineens ben je drie jaar verder, ben je overspannen en constant moe. Shit. En kom je erachter dat je na maanden rustiger aan doen, je nog niet veel beter voelt.

Gelukkig heb ik mezelf weer kunnen herpakken en dwong mezelf dagelijks te gaan wandelen. Het deed me direct goed. Na 7 weken ochtendwandelingen, was er een weekend waarin ik drie dagen achter elkaar lang buiten was in de natuur (waaronder om de klompenpadwandeling te doen). Ik voelde me op de zondag eindelijk weer de oude. Ik was echt blij en aan het genieten. Ik hoef me natuurlijk niet altijd zo te voelen, dipjes horen erbij. Maar nu weet ik in ieder geval wat me te doen staat als ik me weer een beetje ellendig voel.

Een vakantie naar Oostenrijk is fantastisch en leuk, maar als het even niet gaat om wat voor reden dan ook, dan zijn de parken en bossen hier in de omgeving een prima alternatief.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

2 gedachten over “Doodmoe en toch dagelijks kunnen wandelen”

  1. Nou ik vind het super goed van jou en merk ook dat jij wel vrolijker ben en opgewekt en daarbij zie je er ook nog eens beter uit.
    En wat een leuke site samira .

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.