Een weekje zon vs een staycation

Een weekje zon deed me beter dan twee weken een staycation

Onlangs had ik twee weken vrij. Ik bleef thuis, geen fut om iets te regelen, ik wou vooral ontspannen. Daarna ging ik onverwachts een weekje naar Griekenland. Daar knapte ik pas echt van op!

Staycation

Het klinkt heel logisch he? Maar voor mij was het toch echt een eyeopener. Ik ga nog maar heel weinig op vakantie en dat is vooral omdat ik het lastig vindt als ondernemer. Sinds m’n overspannenheid heb ik wel besloten rond de feestdagen en in de zomer toch 2 weken vrij te nemen. Rust nemen is zo belangrijk besef ik me steeds meer.

Maar ik maakte mezelf wijs dat thuis blijven prima was. Dat scheelt me stress en geregel en helemaal met corona vind ik het allemaal veel te ingewikkeld. Lekker thuis, en spontaan besluiten of ik zin heb om iets te doen, met tussendoor een dagje erop uit of misschien een hotelletje.

Nog niet helemaal fit

Na twee weken vrij, moest ik weer werken. Tijdens de vakantie voelde ik me lekker, maar toen ik ging werken, ging het direct weer mis. Ai! Ik voelde me gestresst om niets, moe, duizelig en dat soort dingen. Aaargh, gaat dit nou nooit over?!

Ik werd wat wanhopig. Ik doe zo m’n best, waarom word ik niet beter? Eindelijk besloot ik toch maar eens naar de dokter te gaan. Hij vertelde me dat ik langer vakantie moet nemen en verwijst me door naar een praktijkbegeleider.

Een weekje extra vakantie in de zon

Langer vakantie nemen… Wat heb ik daar nou aan, dacht ik nog. Met dat halfbakken zomerse weer een beetje thuis hangen. Schiet niet op. Maar m’n moeder was zo lief om me mee te vragen naar Griekenland. Die ging toevallig de week erna.

En ik besloot te gaan. Een weekje naar Lesvos, waar ik zo’n 4 a 5x ben geweest, maar de laatste keer was alweer 9 jaar geleden.

Dat hielp een stuk beter!

De vakantie in de zon heeft me écht goed gedaan. Een weekje Griekenland was duidelijk veel effectiever dan twee weken vrij thuis. M’n eerste werkdag had ik gelijk een drukke en lange dag, waar ik de afgelopen maanden stress van zou ervaren. Maar deze keer ging het gewoon normaal, ik voel me weer even de oude! Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Nu heb ik niet de illusie dat ik volledig hersteld ben, maar het is een stap in de goede richting.

Of het nou aan de zon lag, dat ik in een nieuwe omgeving was, behoorlijk in de watten werd gelegd, of veel buiten was, weet ik niet. Maar het hielp.

Écht onstpannen helpt. Maar hoe houd ik dat vast?

Maar de grote vraag is: hoe houd ik dit vast? En wat doe ik nu ik weer thuis ben om te ontspannen? Ik kan moeilijk om de paar weken naar een zonnige bestemming vliegen 😆

Gelukkig heb ik Hartje Buiten als stok achter de deur om op ontdekking te blijven gaan wat voor me werkt. Hopelijk ontdek ik gauw wat ontspannend is in drukke, stressvolle periodes met slecht weer. Want eerlijk is eerlijk, dan knap ik buiten toch echt wat minder op dan wanneer de zon schijnt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.