Podcast over een Vision Quest

Podcast: alleen in het bos tijdens een Vision Quest

Een paar dagen in je eentje in het bos zitten, op een afgebakende plek. Zonder eten, zonder tent. Een bijzonder ritueel wat Selfa onlangs uitprobeerde. In deze podcast deelt ze haar ervaring.

De vorige keer had Selfa al een spannend verhaal, maar ze heeft weer veel boeiends te vertellen. Ze deed een Vision Quest.

Wat is een Vision Quest?

Een Vision Quest is een ritueel wat al gedaan werd door Indianen. Daar was het een overgangsritueel voor jonge jongens die hun volwassenheid hiermee inluidde. Vandaag de dag doen mensen dit ook. Ze gaan 3 dagen alleen op een afgebakende plek in de natuur zitten, met slechts een zeiltje voor als het regent, een dekentje en wat water.

Het doel is om helemaal tot jezelf te komen, zonder afleiding en inzichten te krijgen over jezelf en je leven. Voor je naar je plekje in het bos wandelt, ga je de zweethut in en daar eindigt de drie daagse ook mee. Het is onder begeleiding en op andere plekken in het bos zijn er ook mensen. En mocht het niet goed gaan, kun je op het pad vlakbij je plekje iets neerleggen zodat de begeleiding je komt helpen als het nodig is.

Selfa deed ook de Vision Quest en deelt haar ervaring. Superinteressant! Je kunt de video bekijken of als je liever naar de podcast luistert, dan zijn we ook te vinden op je favoriete podcastplatform.

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.