Rondje Naarden Vesting

Rondje Naarden Vesting

Wist je dat je een prachtige wandeling kan maken om Naarden Vesting? De wandeling is circa 5 kilometer en je kunt het mooi combineren met een bezoekje aan het stadje of het Vestingsmuseum.

Als ik aan Naarden Vesting denk, denk ik vooral aan m’n bezoekjes binnen de vesting. En hoewel ik wel zag hoe groen het er omheen is, heb ik nooit geweten dat je er kan wandelen.

Toen ik laatst een rondje Gooimeer fietste op de ebike, zag ik er een stukje van. En dat was erg uitnodigend om de rest te bekijken!

Startpunt en parkeren

Je kunt op verschillende plekken de wandeling starten. Ik parkeerde op de Energiestraat, maar dat is wel een hele kleine parkeerplaats. Je kunt ook terecht bij parkeerplaats Abri of Bastion Nieuw Molen. Hier kun je gratis parkeren en in alle gevallen ben je heel dichtbij de route.

Het makkelijkst is om Google Maps erbij te pakken om te kijken waar je het beste kunt starten.

Als je er toch bent…

Met de wandeling ben je niet zo heel lang bezig. Als je het wilt combineren met iets anders dan heb ik nog wat leuke tips voor je.

Bezoek Naarden Vesting
Een van de ingangen om het stadje in te gaan
  1. Natuurlijk kun je even door het dorpje wandelen. Er zijn leuke winkeltjes en terrasjes. Even bijkomen van de enorme wandeling 🙂
  2. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Vestingmuseum.
  3. Wil je er nog een leuke wandelroute aan vastplakken? Rijd dan in een paar minuutjes naar Naardermeer. Daar kun je een van m’n favoriete wandelroutes doen: het Laarzenpad.

Je kunt er in ieder geval een heerlijk dagje uit van maken!

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.