Tot jezelf komen op een natuurfestival

Tot jezelf komen op een natuurfestival

Tijdens het festival Campfire Stories kom je helemaal tot jezelf. Midden in de natuur. Dit jaar ging ik erheen om een kijkje te nemen.

Een van de laatste triggers die ervoor zorgde dat ik begon met ochtendwandelingen, was mijn bezoek aan Campfire Stories in september. Dit is een driedaags evenement waar je jezelf even onderdompelt in de natuur. Naast allerlei workshops zijn er ook wat inspiratiesessies.

Het doel van het evenement is om weer even terug in jezelf te komen en je te verbinden met elkaar en de natuur. Nou dat is dus goed gelukt! Met name de zondagochtend, toen ik besloot een wandeling te maken in het natuurgebied eromheen.

Wildplukken en vuur maken

Twee van de workshops die ik heb gedaan is wildplukken en vuur maken. Wildplukken heb ik eerder gedaan, maar er valt nog ontzettend veel te leren en ontdekken. Wat ik leuk vond aan deze workshop is dat we bloemen gingen plukken om parfum te maken. Het is verrassend hoe sterk sommige plantjes en besjes ruiken!

Wat ik ook heel erg leuk vond om te doen is vuur maken. Het voelde een beetje Expeditie Robinson-achtig. En ik moest even doorzetten, maar het is gelukt om een vuurtje te maken met zo’n vuursteen! We leerden ook hele interessante dingen over hoe je goed vuur maakt en wat je uit de natuur kan halen om dit te doen.

IJsbaden en eenvoudig kamperen

Wat ik niet heb gedaan, is een ijsbad nemen. Het schijnt heel gezond voor je te zijn, maar ik had er simpelweg geen zin in. Ook omdat ik het daarna zo’n gedoe vind met omkleden alles. Het was intussen ook geen hartje zomer meer. Maar het staat op m’n lijstje om volgend jaar eens uit te proberen… Geen belofte nog! 🙂

Ik ben ook niet zo’n onwijze fan van kamperen. Doe mij maar een huisje in het bos, dat vind ik fantastisch. Kamperen op dit festival is zeer eenvoudig. Ik denk ook bewust. Echt in de natuur zijn, zonder al te veel luxe die je vanuit huis kent. De gedachten vind ik mooi en ik hoop dat ik er in de toekomst eens aan toe ben en ervoor ga, maar nu is het me nog net een stap te ver. Wel ben ik er van overtuigd dat je na drie dagen helemaal als herboren voelt.

Dus als jij je wel een keer helemaal in de natuur wilt onderdompelen, zin hebt om even goed voor jezelf te zorgen (het eten is trouwens helemaal fantastisch daar!) en jezelf wil uitdagen, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen of het festival wat voor je is. Dit is geen advertentie trouwens, maar een welgemeende, enthousiaste blog!

Foto: Jody Daunton

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.