Waarom ik deze blog ben gestart

Ken je dat? Dat er ineens allerlei dingen samenvallen en je ineens denkt: dít ga ik doen? Zo is ook mijn idee voor deze website ontstaan. 

“Afgelopen zomer merkte ik dat ik af en toe wat somber was. Zo kende ik mezelf niet. Ik was dat gevoel zat en besloot een ochtendwandeling te maken. Sinds die dag is m’n somberheid als sneeuw voor de zon verdwenen.“

Een van de belangrijkste redenen is de eyeopener die ik had toen ik in september besloot een ochtendwandeling te maken. Ik was toen al maanden heel moe, maar ook al weken somber. Zo ken ik mezelf helemaal niet. Sterker nog, veel mensen kennen mij als blij ei en positief.

Wandelen deed ik wel vaker, maar ik merkte geen veranderingen op. De ochtendwandeling daarentegen was fantastisch. De zon was mooi en liet een soort gouden gloed achter op de bomen. Het was lekker rustig. Wat vooral goed voor me werkte is dat ik ’s ochtends nog niets aan m’n hoofd had en daardoor kon ik echt genieten van de wandeling. Het verbaasde me enorm dat ik de hele dag lekker in m’n vel zat. Ik besloot dagelijks een ochtendwandeling te maken. En hoewel ik op sommige dagen nog wel moe ben, is mijn somberheid verdwenen! Zo simpel kan het zijn (nou ja, voor mij dan).

Deze foto maakte ik tijdens een van m'n eerste ochtendwandelingen.

Wat ik merkte is dat door het delen van de foto’s van mijn ochtendwandelingen, ik mensen motiveerde dit ook te gaan doen. Het is zo gek dat het zo simpel en binnen handbereik is, maar we het soms lijken te vergeten. En ikzelf al die jaren dus ook. Als ik moe ben, dan wil ik het liefst alleen thuis zijn. Zonder al teveel prikkels. Ik besefte me dat door thuis op de bank te zitten m’n batterij niet snel leeg gaat, maar echt opladen deed ik ook niet. Het was alsof ik zo in een soort sluimerstand bleef staan.

Dus ik dacht, ik deel mijn verhaal en hopelijk inspireert het mensen die zich herkennen in de somberheid en vermoeidheid om ook op pad te gaan. Als ik iemand kan helpen herinneren even een wandelingetje te maken en daardoor op te knappen, dan is mijn blog de moeite waard geweest. Natuurlijk ben ik me er van bewust dat dit niet voor iedereen de oplossing is. Bij langdurige en ernstige klachten, kun je toch echt het beste hulp zoeken. Maar voor veel mensen is dit denk ik al een mooi begin.

Verder wilde ik meer gaan doen in de natuur. Er zijn zoveel leuke activiteiten om te doen. Door erover te gaan bloggen heb ik een goede stok achter de deur om deze activiteiten uit te proberen. Ik laat je zien wat het met me doet en hoop daarmee jou te inspireren!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.