Waarom ik in outdoor kleding loop

Waarom ik tegenwoordig in outdoorkleding loop

Mijn eerste wandelingen deed ik in m’n dagelijkse kleding. Helemaal prima voor een klein rondje in de lunchpauze. Maar hoe vaker ik wandelde, hoe meer ik behoefte kreeg aan goede kleding. In deze blog leg ik uit waarom.

Ik was best wel een beetje een ijdeltuit. Geen make-up type, maar ik dacht wel na over wat ik droeg. Outdoor kleding kopen was wel een drempel. En daarmee door m’n stad wandelen of fietsen ook. Maar ik heb er steeds meer maling aan, want het is zooooo fijn! En als je zelf nog geen goede wandelkleding heb, dan kan ik je dat echt aanbevelen.

Wat een bijkomend voordeel is, is dat deze kleding ook helemaal prima is voor een flinke fietstocht. En zaterdag ga ik kanoën en dan is mijn outdoorkleding ook ideaal!

Comfortabel bewegen zorgt voor meer ontspanning

Met mijn blogs focus ik op buiten zijn en ontspannen. En dat is precies waar goede kleding wat mij betreft voor zorgt. Als je kleding hebt wat niet lekker zit, schuurt, plakt of schoenen hebt waar je snel blaren krijgt, dan leidt dat af. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben dan vooral daarmee bezig, in plaats van te genieten van de natuur. Ook wil ik graag sneller naar huis. Het idee om nog 1 of 2 uur langer buiten te zijn, moet ik dan niet aan denken.

Je wilt dus gewoon dat kleding zo lekker zit en tegen een beetje wind of regen kan, dat je er totaal niet bij stil hoeft te staan. Dan heb je het goed voor elkaar.

Dus als je veel naar buiten gaat en echt lekker wilt genieten van de natuur, investeer in goede kleding!

Ademende kleding

Eerder schreef ik al welke kleding ik in de winter droeg en welke items ik nog nodig heb. Ik had toen nog geen idee van het bestaan van ademende kleding.

Het begon eigenlijk met m’n wollen sokken. Ik heb dit met een beetje twijfel en schuldgevoel gekocht, want ik koop het liefst vegan. Maar wat is dit heerlijk! Je voeten blijven heel goed op temperatuur. Het houdt je voeten warm of juist koel en kan vocht opnemen. Wat ook fijn is, is dat je het niet na elke wandelen gelijk hoeft te wassen. Je kunt het meerdere keren dragen, als je het maar goed laat luchten. Wow.

Na wat meer in te lezen over of wol kopen wel of niet een goed idee is en waar het vandaan komt als je het goed doet, was ik toch wat meer om. En zodoende ontdekte ik dat je ook t-shirts en zelfs ondergoed van wol kan halen. Merinowol wel te verstaan. Ik dacht aan ouderwetse kriebelende stofjes, maar het lijkt op gewoon stof.

Afgelopen weekend kocht ik eindelijk een goede regenjas (ook ademend!) en kocht ik gelijk een goed shirt voor eronder, zodat ik niet aan m’n jas bleef plakken. Ik heb het getest en het werkt. Het is heerlijk! Ik heb het inderdaad minder snel koud en als ik actief ben, merk ik amper dat ik zweet. Zo fijn!

Mijn kleding

Voor wie geïnteresseerd is, weer even een opsomming van de kleding die ik draag.

Wandelschoenen
Mijn wandelschoenen van Salomon zijn zacht en hoog, zodat het stevig is bij de enkels, maar het toch comfortabel loopt. Ze zien er ook nog eens best neutraal uit. Wat ik vooral fijn vindt: ik kan ze zowel in de zomer als winter aan. Dus met één paar schoenen ben ik klaar!

Comfortabele wandelschoenen

Regenlaarzen
Intussen heb ik ook regenlaarzen gevonden. Ik heb halfhoge laarzen van Dunlop. En ze zitten zo fijn! Ik draag ze altijd met dikke, wollen sokken, zodat het beter aansluit op m’n voet. En ik kan daar prima lange wandelingen op maken. Ze lopen vooral lekker op zachte ondergrond, maar daar zijn m’n laarzen ook voor bedoelt. Voor wandelingen op laarzenpaden en in duinen bijvoorbeeld. Je kunt ze gewoon bij Scapino vinden of bestel ze bijvoorbeeld bij Bol.com.

Dikke wandelbroek
Voor de wintermaanden kocht ik een gevoerde wandelbroek. En daar loop ik nu nog mee! Ik dacht dat het veel te warm zou zijn, maar het is heerlijk. Hij is waterafstotend en winddicht. Aangezien hij zwart is en redelijk simpel, draag ik het ook meestal als ik ga fietsen. Zelfs als ik even heen en weer naar de stad ga. Erg handig tijdens regenachtige periodes zoals nu. In de winter draag ik daar een thermobroek onder en zelfs toen het vroor bleef ik lekker warm.

Ik weet nog niet wanneer deze broek precies te warm wordt, maar ik heb ook nog een dunnere broek in de kast liggen. Beide broeken komen van Decathlon.

En dan heb ik nog m’n bouwvakkersbroek van Fjällräven, zoals ik het graag noem door die kniestukken. Intussen vind ik hem niet meer zo lelijk als eerst, maar ik vind het gewoon grappig om zo te noemen. Deze draag ik weinig omdat het zoveel regent. Hij droogt wel snel, maar dan draag ik liever de waterafstotende broek. Ik vermoed dat ik hem binnenkort wel weer vaker aan doe.

Regenjas
Ik had al een hele fijne vegan, gevoerde regenjas van Ragwear voor koude dagen. Maar ook al wandel je op een zonnige dag, je kan zomaar ineens in een regenbui terechtkomen. Daarom zocht ik een dunner regenjasje voor de wat warmere dagen en die heb ik gevonden.

Het is een kort jasje van The North Face, wat ik bij Bever kocht. M’n langere regenjas die ik laatst kocht – bij de Hema omdat ik niets beters kon vinden – bewaar ik voor als ik er wat netter uit wil zien en slechts van de auto naar een ingang moet. Maar als ik lang buiten ben, is m’n nieuwe jas geweldig. De stof is heerlijk, het ademt (en plakt dus niet) en ik kan zelfs ritsjes opendoen bij m’n oksels als ik het wil laten luchten. Zo erg zweet ik zelden, maar toch handig. Wat ook fijn is aan deze jas is dat het gemaakt is van gerecycled materiaal!

Shirts
Toen ik m’n jas kocht, kocht ik ook twee ademende shirts. Eentje met korte mouwen van Ayacucho. Gewoon simpel en zwart, dat draag ik het liefst. Er hingen wel vier kaartjes aan dit shirt over alle voordelen. Het houdt muggen op afstand en beschermt je tegen UV-stralen. Het is van bamboo en daardoor eco-vriendelijk en het is absorberend. Het houdt je koel in de zomer en warm in de winter. Wauwie! En dat voor maar € 35,-!

Ook kocht ik een zelfde soort magische shirt 😆 maar dan met lange mouwen. Hier had ik vooral behoefte aan vanwege m’n oude regenjas. Dat geplak wil ik niet meer. Deze basic, zwarte longsleeve was erg duur voor mijn doen (€ 90,-), maar ik heb me laten overtuigen door de verkoopster dat het echt heel fijn is en er heel lang mee doet. Het heeft ongeveer dezelfde voordelen als het Ayacucho shirt, alleen is deze longsleeve van merinowol en van het merk Icebreaker.

Nou, ik ben bijna compleet qua kleding. Voor zover ik weet tenminste. Het enige wat ik nog fijn zou vinden is een vestje voor wisselvallige dagen. Dat komt volgende maand maar weer, dure hobby toch wel haha.

Deze pagina bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een klein percentage krijg als jij iets aanschaft. Geen zorgen, jij betaalt geen cent meer!

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.