Wandelen in de regen

Maling hebben aan regen geeft vrijheid

Het is soms best lastig om een goed moment te plannen de natuur in te gaan. Als je ook nog teveel rekening houdt met het weer, is het helemaal lastig. Maar je kunt natuurlijk ook maling aan de regen hebben!

In september besloot ik elke dag te wandelen. Ik had mezelf voorgenomen ook te gaan als het regende. Voorheen was ik nogal een watje qua regen. Met ook maar een beetje donkere wolken, ging ik niet voor m’n lol een stukje wandelen of fietsen. Gelukkig is daar verandering in gekomen. Na een keer vrijwel de hele dag in flinke buien te hebben gefietst, besefte ik me dat de wereld niet vergaat 🙂

Dus ook in een regenbui wandel ik weleens. Niet altijd hoor, want tijdens de donkere dagen loop ik überhaupt wat minder.

Geen zorgen maken of je plannen steeds bijstellen

Ik sprong een keer impulsief de auto in voor een wandeling. Ik kwam aan bij een natuurgebied toen het ineens met pakken uit de lucht kwam. “Goh, ik heb niet eens even gekeken wat voor weer het werd.” dacht ik nog even. Maar daarna dacht ik, dit is juist goed. Ik wou wandelen en ging. Klaar.

Voorheen zou ik eerst nog even naar de lucht kijken, proberen in te schatten of het gaat regenen, Buienradar checken. En dan vraag jezelf nog af of je beter voor of na een bui kan gaan, of dat je misschien maar beter thuis kan blijven en het morgen weer kan proberen. Zoveel gedachtes over regen. Door er maling aan te hebben, bespaar je jezelf dit.

Wat kan je gebeuren? Een natte broek en sokken. Nou en. Droogt wel weer.

Overigens zou ik wel laarzen- en modderpaden vermijden als het regent of net geregend heeft. Dat is dan niet altijd een pretje.

Het heeft ook iets

Natuurlijk is wandelen met mooi weer leuker, maar in de regen lopen heeft ook wel wat. Ik heb een vriendin die het zelfs juist heel fijn en ontspannend vindt. Dat heb ik zelf niet, maar het voordeel is wel dat het een stuk rustiger is. Niet volledig trouwens. Er zijn meer mensen die wandelen in de regen, meer dan ik zelf had verwacht. Maar ja, met een goede regenjas en -laarzen is er ook weinig aan de hand.

Er schijnen ook voordelen voor je gezondheid te zijn. Wat er allemaal van waar is weet ik niet, maar het is wel een fijne gedachte. En kwaad kan het sowieso niet (behalve bij onweer en storm).

Wandel jij weleens in de regen? Waarom wel of juist niet? Ik ben benieuwd!

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.