Wandelen tijdens corona

Wandelend door de coronacrisis heen

Wat er ook gebeurt qua corona en verscherpte maatregelen, wandelen kan altijd. En met z’n tweeën wandelen tot nu toe ook. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kom al wandelend wel door de crisis heen.

We hebben best wel geluk dat we in Nederland wonen om een heleboel redenen. En een daarvan is dat zelfs in de lockdown wandelen gewoon mocht. Ik vind dat een fijne gedachte. Wat er ook gebeurt, de wandelingen kunnen doorgaan.

Extra belangrijk voor je mentale gezondheid

Juist in deze gekke tijd is het fijn dat wandelen kan. Je hebt het nodig voor je gezondheid, omdat we minder bewegen. En voor je mentale gezondheid. Zeker in de donkere maanden.

Nu ik dit schrijf, bedenk ik me dat corona ook om deze redenen een extra stok achter de deur is om naar buiten te gaan. Corona maakt een heleboel kapot, maar het brengt ook wat voordelen met zich mee.

Samen wandelen

Bij mensen thuis afspreken doe ik zo min mogelijk. Ik vind het een prettiger idee om buiten af te spreken. Dan hoef ik minder na te denken over de regels en kan ik veel beter ontspannen. En als het wat kouder is, krijg je het door het wandelen toch vanzelf warm.

Ik merk dat veel vrienden en kennissen zelf ook al voorstellen om te wandelen, ook omdat ze weten dat ik dit nu veel doe. En omdat veel mensen het ‘wandelvirus’ te pakken hebben.

Het is erg leuk, want zelfs mensen die ik niet zo heel goed ken bieden het aan in samen op pad te gaan. Sommigen wonen op in de buurt van een mooi gebied die ze me willen laten zien. Zo kom je nog eens ergens. En als ze de omgeving kennen is het ook fijn dat ik even niet hoef na te denken over de route en pijltjes, maar gewoon zonder al teveel nadenken kan wandelen.

Dus ja, intelligente lockdown, halve lockdown, golven die komen en gaan. Het is frustrerend en eng, zeker als je een beetje een controle freak bent zoals ik. Maar het wandelen, dat kan gewoon doorgaan en dat is een fijne gedachte.

Foto: Emre Kuzu via Pexels.

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.