Wandeloutfit voor kouderen dagen

Welke wandeloutfit heb ik voor koudere dagen?

Kleding kopen kan zo’n gedoe zijn. Zeker als je het allemaal online moet doen. Daarom een blog over welke kledingitems ik heb gekocht. Dit helpt je hopelijk op weg in jouw eigen zoektocht.

Bij wandelen denk je in eerste instantie niet veel bijzondere spullen nodig te hebben. Tot je meer en meer op pad gaat en beseft dat goede kleding wel degelijk fijn en belangrijk is.

Als je net als ik een hekel heb om oneindig lang te zoeken naar wat er allemaal op de markt is, maar gewoon een aanbeveling wil… Dan zit je met deze blog goed!

Mijn wandelkleding

Ik vind het zelf leuk om m’n ervaringen en zoekproces te delen. Ik ben niet voor niets een blog gestart 😆 Maar misschien zit je daar helemaal niet op te wachten. Daarom begin ik eerst met het lijstje kledingitems die ik heb.

  • Warme regenjas van Ragwear. Deze is vegan!
  • Lichte, hoge wandelschoenen van Salomon. Ik heb ze gekocht bij Bever.
  • Snowboots van Sorel, ook gekocht bij Bever.
  • Een wandelbroek van Fjällräven, wederom te krijgen bij Bever.
  • Thermolegging en eenvoudigere, dikke broek bij Decathlon.
  • Warme pantoffels voor als ik weer thuis ben van Glerups.

Voor de liefhebbers volgt hieronder per item meer toelichting.

Een warme regenjas

Ik ben helemaal weg van m’n regenjas met voering. Zeker nu ik er achter ben gekomen dat het zelfs warm is wanneer het vriest. Je kan hem al aan vanaf de herfst tot en met het voorjaar. Als het wat warmer wordt, draag ik onder m’n jas gewoon een simpel shirtje.

De producten van Ragwear zijn helemaal vegan! Zo blij word ik daarvan. Wat ook fijn is aan deze jas – en dat komt waarschijnlijk door de voering – is dat hij niet zo gaat plakken zoals andere regenjassen.

Deze jas ben ik pre-corona bij twee beetje hippie-achtige winkeltjes tegengekomen, maar je kan het ook online vinden. Kijk bijvoorbeeld bij bol.com voor de producten van Ragwear. Je hebt ze in verschillende kleuren en er zijn korte en lange jassen.

Warme regenjas

Comfortabele wandelschoenen

Toen ik voor het eerst ging kijken voor wandelschoenen, had ik in mijn hoofd dat ik van die hoge, stevige schoenen wilde hebben. Die vind ik mooi en het leken me nou echte wandelschoenen, maar helaas. Niet geschikt voor mij. Mijn hielen bewogen los in de schoenen en je kan het niet strak genoeg aantrekken om je voeten.

De verkoper kwam met van die lichte schoenen aanzetten. Het lijkt een beetje op hardloopschoenen. Vreselijk vond ik dat. Ze hebben vaak van die felle kleurtjes en drukke printjes. Niets voor mij. Ook wou ik geen lage schoenen. En het liefst een paar die zowel geschikt is voor de zomer als de winter.

Toen kwam hij met deze schoenen aanzetten van Salomon. Lichte schoenen, maar wel hoog. Dus stevig bij de enkels. Je kan ze mooi laten aansluiten aan je voeten. En: ze zijn geschikt voor zowel de zomer als de winter. Ideaal!

Comfortabele wandelschoenen

Ze zijn gewoon lekker zwart en die paar paarse elementjes neem ik voor lief. Ik ben onwijs blij met deze schoenen. Ze zitten zo lekker, dat ik nooit maar dan ook nooit een pijntje heb aan m’n voeten.

Hoewel online schoenen kopen dus niet echt een aanrader is en je zelf moet kijken wat bij je past, tip ik je toch om eens te kijken bij Bever. Misschien kun je meerdere schoenen bestellen en even goed testen bij de trap ofzo.

Heerlijke snowboots

Vorig jaar kocht ik snowboots, want ik heb heel snel last van koude tenen en dat is niet zo heel fijn. Ook nu wou ik gewoon zwarte schoenen, zonder poespas. Ik keek wederom bij Bever en kwam uit bij het merk Sorel. En ik zie dat mijn schoenen nog steeds te koop zijn! Destijds waren ze in de aanbieding, dus als je geluk hebt, kun je ze binnenkort ook voor een mooi prijsje kopen.

Ik vind ze mooi genoeg om ook op een gewone dag te dragen. Ze zijn ook comfortabel. Ik heb er een keer anderhalf uur op kunnen lopen, zonder pijntjes en zonder koude tenen. Dan draag ik wel met thermosokken of geitenwollensokken!

Snowboots Sorel

Duurzame wandelbroek

Onlangs ging ik op zoek naar een goede wandelbroek. Hier moest ik nooit iets van weten. Ik loop graag in m’n spijkerbroek. Door de wandeling met de schapen besefte ik me wel dat een spijkerbroek niet zo handig is. Na een paar uur in de kou kwam ik thuis met knalrode en jeukende bovenbenen. Niet fijn.

Op Instagram vroeg ik aan m’n volgers of zij nog tips hadden, want ik zag door de bomen het bos niet meer. En de winkels waren allemaal weer dicht.

Tips die ik kreeg waren bijvoorbeeld om geen afritsbroek te nemen, want dat ritsje gaat irriteren in je been. Verder werden er nog wat merken getipt, zoals Ayacucho en Nomad. Het meest enthousiast werd ik over Fjällräven. Dit zou een broek moeten zijn waar je heel lang mee kan doen, omdat het slijtvast is. Wat ik ook fijn vind, is dat het een duurzaam geproduceerd wordt. En aangezien ik bewust probeer te kopen, koop ik liever gelijk een goede broek in plaats van eerst een goedkope broek te kopen. Dat ik er veel gebruik van ga maken is in ieder geval al duidelijk 🙂

Na anderhalf uur online zoeken en rondklikken kwam ik uiteindelijk op de Viddo Pro-broek uit. Met moeite, want het is een beetje een over-the-top-broek, met de kniestukken en allerlei zakken enzo. Je kan er zelfs een bijl aan de zijkant van je broek hangen 😆

Ik zocht, nadat ik hem eenmaal binnen had en flink twijfelde of ik hem moest houden, naar wat reviews. Het internet staat er vol mee. Er zijn blogs over en zelfs videoreviews. En langzaam werd ik er steeds enthousiaster over.

Ik koos voor deze broek in eerste instanatie omdat hij donkergrijs was, in plaats van een vrolijk kleurtje. Zo hoopte ik ook dat die kniestukken niet zo zouden opvallen. Alle stevige wandelenbroeken van Fjällräven lijken die te hebben. Je hebt ook eenvoudigere broeken van dit merk, maar je betaalt bijna net zoveel. Dus ik ging ervoor.

Ook was hij enigzins betaalbaar. Tenminste, ik betaalde er € 170,- voor en dat vind ik best prijzig. Maar als je in de webshop broeken ziet van boven de € 300,-, dan valt dit ineens weer mee haha.

Wat ik ook fijn vind aan deze broek is dat je hem in alle seizoen en kan dragen, behalve de zomer. Doorslaggevend was dat de lengte kort was. Deze broeken kun je vaak niet inkorten. Of tenminste, het kan wel, maar dan ben je de handige ‘features’ onderaan je broek kwijt. Zo kun je de onderkant van je broek strakker trekken met een riempje met drukknoopjes. Ook zit er een haakje aan, zodat je je broek aan je veter kan bevestigen. Dan blijft je broek op z’n plek zitten. Handig!

De broek heb ik in de week met sneeuw getest, met en zonder thermobroek eronder. Hij is winddicht en waterafstotend. En het is inderdaad een superfijne broek! Als er een stevige wind staat, dan is het alsnog wel een beetje koud. Zeker als je stil gaat staan. Maar goed, met een goede thermobroek eronder gaat het vast beter.

Let dus even op de lengte als je een broek koopt online. Je hebt soms verschillende lengtematen en dat zie je vaak pas in de uitgebreidere productomschrijving. Ik kocht mijn broek weer bij Bever.

De Fjällräven-broek wil ik naast deze winterse dagen vooral gebruiken voor verre of lange wandelingen. Of misschien als ik ooit eens een bergwandeling maak. Aangezien ik toch een beetje ijdel ben, heb ik bij Decathlon een eenvoudigere warme broek gekocht voor. Zonder poespas. Hier heb ik ook mijn thermobroek besteld.

Nog op m’n verlanglijstje

Ik ben er trouwens nog lang niet. Eigenlijk heb ik nog een warme muts nodig, want de muts die ik nu draag is niet echt warm. Ik wil nog een longsleeve en vestje voor koude dagen. En ik ben al een tijdje op zoek naar warme wandelsokken, die er enigszins leuk uitzien (voor als ze boven m’n regenlaarzen uitsteken 🙂 ), niet snel slijten en het liefst ook vegan zijn.

Ook heb ik nieuwe regenlaarzen besteld die iets hoger zijn dan de enkellaarsjes die ik al heb. Die bleken niet handig als je door modderige weilanden loopt haha.

En tot slot wil ik een dunnere regenjas voor warme dagen die niet blijft plakken aan je lichaam. Suggesties zijn meer dan welkom!

Al met al toch een beetje prijzige hobby, maar met kwalitatieve producten kun je heel lang doen, dus daar ga ik voor. Van m’n ‘wandelkoorts’ kom ik denk ik toch nooit af!

Deze pagina bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een klein percentage krijg als jij iets aanschaft. Geen zorgen, jij betaalt geen cent meer!

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de nieuwste blogs in je mailbox.